2007-08-04

Ungtuppar och galna Egyptier.

Som alla intresserade säkert vet sparkas en ny säsong av Premier League igång den elfte Augusti, inte en dag för tidigt tycker nog de flesta. De två lag som får äran att inleda säsong 2007/2008 av Premier Leuague är dem liljevita eleganterna från norra London ,Tottenham, som besöker Stadium of Light för match mot nykomlingarna Sunderland.

Inför den här säsongen har Spurs sin vana trogen varit väldigt aktiva på transfermarkanden. Närmare £40miljoner pund har spenderats på nyförvärv.
De nya spelarna är bla:

Darren Bent: Anfallare från Charlton, inhandlades för £16.5miljoner pund. Det mest spännande nyförvärvet i år.

Gareth Bale: Ytterback från Southampton, kostade £5miljoner pund, kan stiga till £10miljoner om Bale når upp till ett visst antal matcher i spurströjan, vilket han troligtvis kommer göra.
Mycket pengar för en vänsterback född 1989, men vilken känslig vänsterfot han besitter.

Adel Taarabt: Yttermittfältare från Lens, var utlånad till Spurs förra säsongen har nu gjort en permanent övergång. Gjorde inhopp mot Westham och Chelsea och imponerade på mig, har även visat klass på försäsongen, men ska inte dra dra i för stora växlar när motståndet heter tex Stevenage Borough. Den spelare jag tror kommer få sitt genombrott i år.

Yuri Berchiche: Värvad från Athletico Bilbao. Även han en ung vänsterback, men är dock tänkt att utvecklas i akademin och inte i A-truppen.

Younes Kaboul: Mittback, fransk U21-kapten värvad från Auxerre för £8miljoner pund. Spelade 52 matcher i Ligue 1. Nu när nyheten om att King är borta de två första månaderna av PL så finns chansen/risken att Kaboul får mycket speltid, lite oroande i fall att han skulle få ett så tungt ansvar utan någon tidigare PL-erfarenhet. Men Rocha finns ju alltid att tillgå också, känns mycket bättre. Not.

Danny Rose: Ung yttermittfältare från Leeds, medverkat i Englands U17-landslag. Även han tänkt till akademin

Kevin-Prince Boateng: En offensivt lagd mittfältare från Hertha Berlin, 20år ung. Spelat i det tyska U21-landslaget. En färgklick som klottrat ner sig själv med tatueringar och kallar sig själv för "Ghetto Kid", känns som helt rätt man för Spurs!

Unga och spännande värvingar, men det finns en spelare som gjorde ett gigantiskt fel i sitt vägval, Martin Petrov. Övertygad om att han skulle ha haft lekstuga på vänsterkanten i Tottenham, där han också skulle stått utan nästan någon konkurrens. Men av någon anledning så lockade Manchester City mer.

Likaså som det kommer in spelare i klubben måste spelare åka ur klubben. Hade förhoppningar om att de två egyptiska spelarna, Mido och Ghaly, skulle lämna Spurs. Spelarna sades vara klara för Birmingham när Blues gjorde en helomvändning och sa att de inte ville ha Ghaly eller Mido, det var tydligen en incident på en träning som fick dem att tänka om. Tränaren Bruce hade bett Ghaly göra några extra löpningar då han tyckte Ghaly verkade vara i dålig form Men det tyckte inte Ghaly som då började gnälla något kopiöst. Verkar ligga någon egyptisk förbannelse över dessa två.




Att Roy Keane var kapabel till att utföra mordförsök på en annan fotbollspelare förvånade väl ingen, men att även Mido hade en psykisk störning visste få om. Hur som helst fick denna unga spelare känna på Midos vrede.

COYS

Inga kommentarer:

Bloggtoppen.se