2007-08-20

Vad gör Sammy Lee?

Portsmouth-Bolton var först ut denna helg. Det var smärtsamt att se hur Sammy Lee misshandlade och hånade sin lagkapten och tillika min favorit Kevin Nolan.

Little Sam körde 4-4-2 och placerade Kevin Nolan som forward bredvid Anelka. En tung, fysisk target i Nolan och en djupledslöpande spjutspets i Anelka låter ju inte så jäkla illa.

Nolan kom dock inte till sin rätt och jag hoppades att Sammy skulle flytta ner sin kapten till mittfältet till andra halvlek. Det gjorde han också. Men – hönshjärnan satte den tunge, starke och långsamme Nolan som högerytter! Snacka om att vara född i går …

Diouf flyttade upp på topp, men jag hade hoppats att han skulle få vara kvar på kanten och att Nolan skulle få spela centralt i stället för Mikel Alonso. Spanjoren fick, till skillnad från Nolan (utbytt tidigt i andra), spela på sin rätta position, men hans insats var inget att hurra över. Han fick mig att tänka på Per Gessle – han fick spela inför en stor mängd åskådare trots enorma brister i kvalitet.

Jag förstår om Little Sam vill sätta sin prägel på laget - men faktum är att Big Sam gjorde underverk med Bolton. Onödigt att göra för stora förändringar.

Jag föreslår att Mr Lee går tillbaka till det under Big Sam så lyckade 4-3-3-systemet. Nolan kommer till sin rätt som den offensive av de tre innermittfältarna. Nyuppflyttade junioren Gary Speed (fyller 18 i september) kommer till sin rätt när han slipper ta det offensiva ansvaret han tvingas göra när de bara är två på mitten. De två som spelar på kanterna – exempelvis Diouf och Chippen – kommer mer till sin rätt när de slipper ta det defensiva ansvaret de behöver göra i en 4-4-2-uppställning. Alla blir nöjda och glada.

Till sist: Om Anelka skulle komma att lämna – då vete katten hur de ska hänga kvar. Att sälja honom vore ett avgörande steg i Sammy Lees projekt Degradera Bolton.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vänta bara tills Braaten kommer igång:)))

Svess sa...

Nolan måste lämna innan det är försent !

Anonym sa...

han e ju kapten! Han ska ta tag i det. Inte lämna!

Svess sa...

Han kan svika Bolton.

Bloggtoppen.se