2007-08-16

Here we go again

Ahmed Hossam Hussein Abdelhamid till Middlesbrough. Vem det är? Mido kallas han. Om han ska byta klubb nu igen? Jajamen.

Boro blir Midos – nu ska vi se … 1, 2, 3, 4, 5, 6 … – åttonde klubb i karriären! Hur många 24-åringar kan skryta med att ha spelat i Egypten, Belgien, Holland, Spanien, Frankrike, Italien och England?

Allvarligt talat: Hur orkar han med att flytta runt på det sättet? Tröttnar han aldrig?

Jag tror att han lider av Cassanosyndromet, en psykisk störning som huvudsakligen består av stora attitydproblem som omöjliggör längre sejourer i en och samma klubb, om än till en mild grad. Men jag tror inte att det är där som problemet bottnar.

Framför allt är han en för dålig fotbollsspelare. Han är uppenbarligen inte tillräckligt bra för att spela i lag som siktar högt, såsom Roma, Tottenham eller Marseille.

”Men han gjorde ju en bra säsong i Spurs!”

Ja, men Spurs var inte nöjda med en sin placering och köpte in Berbatov, som är ljusår bättre än Mido. Och det är just det är det jag menar – Mido är inte tillräckligt bra för att spela i lag som försöker ta sig till Champions League från en av de största ligorna. I så fall hade värvningen av Berba inte varit nödvändig. Nu var det Mido som var överflödig, inte minst när även Darren Bent köptes in för väldigt stora pengar.

”Men han gjorde ju en del mål för Ajax! De vann holländska ligan och spelade Champions League!”

Ja, men även Lasse Nilsson har gjort en del mål i Holland. Man behöver inte vara någon världsspelare för att göra mål i Holland. På varje Ruud går det massor av Midos och Kezmans.

Stäng in Mido i en isoleringscell med en fet LCD-skärm på varje vägg och i taket där det konstant rullar bilder från alla dåliga matcher Mido har gjort, samtidigt som en entonig röst upprepar i högtalarna ”du är värdelös, du är jättedålig, du suger” tills fanskapet inser att han har gått omkring i åtta år och lurat i sig själv att han är en storstjärna.

Jag hoppas att han fortfarande har dåligt samvete för hur han uppförde sig mot egyptiske förbundskaptenen Hassan Shehata i afrikanska mästerskapen i fjol.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk om du alltid kunde ha spelat som du gjorde i stolta debut, Mido. Men nu sörjer jag inte Midos flykt.

Svess sa...

Nu har du tittat för mycket på "Magnus Betnérs uncut", Robban.

Bloggtoppen.se