2007-08-27

I väntan på Ben

Kevin Kuranyi är en rätt vidrig typ. Men Paul Robinson verkar inte ha något emot honom. Det var en överdriven gästvänlighet från Robbo gentemot tysken på Wembley i onsdags. ”Varsågod och lägg in bollen i öppet mål”, sa han och la ner bollen på Kuranyis fötter.

Nu pratas det om att 37-årige David James återigen ska bli förstamålvakt. Jösses, vilken desperation. Inte för ålderns skull, utan för att det är David James vi pratar om. Han är lika jämn - och i värsta fall lika bra - som en hög med skit.

Det är ingen hemlighet att Robinson (”He looks as fit as Adriano during the World Cup”) inte är någon världsmålvakt. Fast det är inte någon av Englands övriga landslagsaktuella burväktare heller för den delen. Det är både skumt och dåligt att England, en oerhörd fotbollsnation, har så förtvivlat svårt att få fram riktigt, riktigt bra målvakter.

David James, Scott Carson, Chris Kirkland, Robert Green … Gäsp.

När Magnus Hedman var tillbaka i TV4-studion efter sin säsong i Chelsea snackades det lite om målvaktsträning. Han nämnde att han hade en portugisisk målvaktstränare i Chelsea och han spann vidare i ämnet genom att berätta hur imponerad han är av målvaktsträningen i Italien, där han spelade för Ancona i blott fyra månader. Engelsk målvaktsträning kan jag inte minnas att han pratade om, trots sina fem år i Coventry.

Det är sällsynt att se ett engelskt topplag med en engelsman i kassen. Klubbarna plockar i stället in utländska målvakter. Hoppet om att få se en engelsk keeper i ett engelskt storlag står till Manchester Uniteds Ben Foster, som tippas bli Uniteds nummer ett när van der Sar tackar för sig.

I vintras sa Fergie att Foster förr eller senare kommer att ta över som Englands nummer ett. Hade det inte varit för den förbannade knäskadan hade det mycket väl kunnat ske nu. Tills vidare tycker jag att Robinson ska fortsätta som sista utpost i McClarens lag.

Förhoppningsvis står rätt spelare i målet när VM-kvalet börjar om ett år. Och rätt förbundskapten på bänken.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tror Ben Foster tar över som Man U´s nummer ett säsongen 2008/2009. Och då tar han även över som nummer ett i landslaget.

Tycker att Paul Robinson är en av PL sämsta första målvakter. Målvakt som står mer på hälarna får man leta efter..

Bloggtoppen.se