2007-09-04

Aston Villa

Englands näst största stads stora klubb är allmänt känt som ett typiskt mittenlag som alltid spelar oavgjort. De har ofta värvat dyrt - men dåligt (läs: Angel, Balaban, Alpay, Baros).

Med ägaren Randy Lerners plånbok, en vinnare i managern Martin O'Neill och en drös med lovande spelare kan alla Villafans skymta en molnfri himmel borta vid horisonten.

Det finns många unga, intressanta engelsmän Aston Villas trupp: Scott Carson, Curtis Davies, Gary Cahill, Nigel Reo-Coker, Isaiah Osbourne, Ashley Young, Gabriel Agbonlahor och Luke Moore. Detta unga Aston Villa – tillsammans med en Gareth Barry med sina bästa år framför sig och ett par rutinerade skandinaver – går en spännande framtid till mötes.

Scott Carson, en av kandidaterna till platsen som förstemålvakt för England, togs in på lån för att ersätta skadade Sörensen. Mitt tips är att dansken får finna sig i att sitta på bänken när han är tillbaka, plus att Villa så småningom köper loss Carson från Liverpool.

Curtis Davies, West Bromwich eftertraktade mittbackstalang, togs även han in på lån. Det är dock inget snack om att han återfinns i Villa även nästa säsong. Där han klubben hittat sin framtida försvarsgeneral.

I den dyre (klubbens dyraste nyförvärv någonsin på £9,65 miljoner) men ack så lovande Ashley Young och hemmasonen Gabriel Agbonlahor på varsin kant har Villa två sjuhelvetes anfallsvapen. Det kan bli svårt att behålla dessa två. I bästa fall stannar de länge. I värsta fall får Villa nöja sig med ett antal hundra miljoner.

Dagens Aston Villa är inte som det gamla Aston villa. De påminner lite om det Tottenham som för några år sedan plockade in ungt och inhemskt. Spurs har fått behålla nästan allt – Michael Carrick är undantaget – och med det nått två raka femteplatser.

Det ska bli intressant att se hur mycket Villa får behålla och vad de kan åstadkomma. Med Martin O’Neill vid rodret är inget omöjligt. Fråga bara Leicesters supportrar, som fick se O’Neill föra upp deras lag i Premier League och där hamna på övre halvan i fyra säsonger i rad innan han stack upp till Celtic och vann titel efter titel.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det stod att man inte direkt uppmanades att läsa din blogg om man inte gillade engelsk fotboll. Jag är inte jätteförtjust men jag älskar författeriet, och framförallt att du verkar insatt!
tack för en bra blogg.

Bloggtoppen.se