2007-09-30

En amatörjournalist

Han är bra på FM (något som många tyvärr baserar sina kunskaper och åsikter om fotboll på), han sköt upp sitt Gremio till den brasilianska högstadivisionen som 17-åring, varpå han blev utlandsproffs i Porto. I maj fick han familjen Glazer att hosta fram en väldigt fet bunt dollar, vilket följdes upp med spel för Brasilien i Copa America.

Inte konstigt att det finns en hype runt 19-årige Anderson. Enorma förhoppningar och lika stora förväntningar.

Anderson stod för en fullt godkänd insats i sin första 90-minutersmatch för United när man mötte Coventry i ligacupen i veckan.

Alltid så läsvärda och trovärdiga The Guardian hade i fredags ett undantag: en omfattande artikel om att Fergie ska ha haft Anderson som hårtorksoffer efter Coventrymatchen. Detta baserat på att Fergie konstaterat att han var paff och chockad efter förlusten, lagkapten John O’Sheas ”The lads know they should have done better” och framför allt artikelförfattarens syn på Andersons insats.

Han skriver: "Instead, Anderson was one of the weaker players, often off the pace and, most disappointingly for his manager, showing little desire."

Artikelförfattaren, som jag trodde var praoelev men som enligt folk på Unitedforumet Red Café brukar vara bra, noterar också att Anderson blev utbytt i halvtid när han Premier League-debuterade hemma mot Sunderland. Det säger ingenting. Patrice Evra blev utbytt i halvtid i sin debut, mot 2005 års Manchester City som var lika dåliga som 2007 års Sunderland är, men är i dag en av världens bästa vänsterbackar.

Jag vet inte hur han tänker, men jag räknar inte med att en 19-årig brasse, som inte var med på försäsongen, ska gå in och glänsa i Premier League. Andersons tid kommer.

Mitt råd: Sök jobb på någon av tabloiderna om du vill arbeta med att hitta på storys.

Samma dag som artikeln publicerades, när Sir Alex pratade lite grann om lagets unga spelare, sa han följande:

”Pique was excellent on Wednesday. He was our best player along with Anderson.”

Inga hårtorkstunga ord där.

Men varför skulle Peter Wennman bry sig om det. På sin London Calling-sida i lördagens rosa tidning är Anderson en av tre kalla, med förklaringen att han ”fick sin första hårtork av Sir Alex".

Man tror på vad man vill tro på.

1 kommentar:

Larse sa...

Peter Wennman är det största skämtet nånsin. Hu fan kan få fortsätta skriva i ab...

Bloggtoppen.se