2007-09-15

Veni, Vidi, Vidic

Liverpool, som på senare år legat mellan 50 och 60 ligamål per säsong, har redan gjort imponerande 11 mål. Man kan se skillnaden mellan att ha Torres och Voronin (redan 5 ligamål tillsammans) kontra Bellamy och Fowler (10 ihop förra säsongen) i laget.

Manchester United gjorde 83 ligamål förra säsongen, överlägset flest i Premier League. Det har nu förbytts till 4 mål på 6 matcher. Bara Derby och Reading, båda på nedflyttningsplats för tillfället, har gjort färre.

1-0, 1-0, 1-0. Det är normalt sett så målglada Uniteds resultat från de tre senaste matcherna. Jag förstår att konkurrenternas fans sitter hemma i tv-sofforna och svär över de där jävla 1-0-tur-skit-United – jag gör själv detsamma när Chelsea, Liverpool och Arsenal vinner med nöd och näppe – men jag är mäkta imponerad över hur mitt lag sköter sig för tillfället.

Det är förbannat stark att, efter att ha inlett med tre matcher utan seger, ta sig i kragen och vinna tre raka. Detta trots skador, avstängning på ligans bäste, dålig skärpa framför mål och en fruktansvärd press på sig. Man förtjänar också all beröm i världen för att man, trots noll utdelning, fortsätter att mala på i hela matcherna. Segermålen i de tre senaste matcherna har kommit i minut 68, 71 och i dag 84.

Det är styrkan, modet, bestämdheten och hänsynslösheten som gör Nemanja Vidic så älskad. Allt det visade han upp när han kom loss från Joseph Yobo, hann före Tony Hibbert till bollen och tryckte in segermålet.

Och Nani fortsätter att leverera matchavgörande hörnor. Beckhamklass!

Nästa söndag kommer Chelsea till Old Trafford och jag längtar till den matchen likt Leeds United längtar efter bättre tider. Enda skillnaden är att matchen verkligen kommer att bli av.

Andra saker jag ser fram emot:
  • Vår lagkaptens återkomst. Han om någon kan elda på laget så att de inte vågar annat än att gå ut och vinna.
  • Wayne Rooneys återkomst. Det är inte för sent att vinna skytteligan än.
  • Att Louis Saha, som inte gjorde en enda försäsongsmatch och faktiskt bara spelat 70 minuter under säsongsinledningen, ska komma igång på allvar. Måtte Gud bara hålla Kung Louis kropp hel.
  • Ligacupen – tro det eller ej. Är sugen på att se de yngre förmågorna i A-laget i ”riktiga” matcher. Coventry väntar härnäst.

He comes from Serbia
He'll fuckin' murder ya

1 kommentar:

Anonym sa...

vackert

Bloggtoppen.se