2007-11-02

Arsenal-Man Utd: Head to head

Viktiga matcher i matchen ur en Unitedsupporters synvinkel med högst preliminära laguppställningar som utgångspunkt.

Uniteds backlinje vs djupledslöpande mittfältare
Troligtvis kommer Hleb att alternera med Rosicky; en på kanten, en som släpande forward. Det lämnar Adebayor som ensam striker. Han är farlig, men det backlinjen måste ha koll på är djupledslöpande mittfältare – dels i lägen som vid Fabregas mål mot Liverpool, dels när Arsenal slår inspel från kanterna.

Owen Hargreaves & Darren Fletcher vs Cesc Fabregas, Tomas Rosicky & Alexander Hleb
Ja, jag drar en rövare och utgår från att Hargo inte får problem med knäet på träning eller uppvärmning och därmed gör sin femte match på två månader. Hargreaves mot Fabregas – här snackar vi ligans kanske defensivt bästa mittfältare mot ligans offensivt bästa mittfältare. En jävligt intressant match i matchen som naturligtvis.
Det är osäkert vem som spelar bredvid Hargreaves när Scholes är borta och Carricks skadeläge är oklart. Anderson har glänst på senare tid, men det här är en otroligt stor och viktig match där pressen är enorm och jag tror inte att Fergie lägger den tyngden på unge Andersons axlar. Därför blir mitt tips att Fletcher, skotten med löpkapacitet som gör etiopier och kenyaner avundsjuka, kommer in på mitten om inte Carrick är spelbar. Han har spelat i de stora matcherna förr och kan hjälpa Hargreaves att plocka bort Fabregas. Måste även se till att inte Hleb och Rosicky inte får utrymme i ”hålet”.

Cristiano Ronaldo vs Gael Clichy
Det förekommer sällan, men det har hänt: Ibland gör till och med Ronaldo en dålig match. Det brukar vara när han möter snabba försvarare. Clichy är en sådan. Man kan bara hoppas att Cristiano har en sån där överjävlig eftermiddag. Då spelar det ingen roll hur snabb Clichy är; han kommer ändå att se ut som en pojklagsspelare.

Carlos Tevez vs Mathieu Flamini
Tevez droppar ofta ner lite och är då som allra bäst. Kan lille Flamini, som växt i höst och mer och mer ser ut som en vit Makelele, se till att lille Tevez inte får boll och yta framför Arsenals backlinje är mycket vunnet för Gunners.

Carlos Tevez & Wayne Rooney vs Kolo Touré & William Gallas
Två forwards i storform ställs mot ett alldeles förträffligt mittbackspar. Touré och Gallas är både snabba och starka, så ska firma Tevez-Rooney lura Arsenals båda mittbackar ska det vara genom att just lura dem. För är det något Unitedduon har är det spelförståelse och samspel.

2 kommentarer:

Anonym sa...

wonderbart!

Larse sa...

Man kan ju glädjas emd att det var en underhållande match! Men nu måste väl Almunia få nöta bänk igen?

Bloggtoppen.se