2007-11-09

Glödhett derby i nordöst

Vi hade precis skaffat Canal Plus hemma. Det visades ett inslag där ett gäng Sunderlandsupportrar intervjuades i en buss på väg till eller från match.

- Vad är felet med att fyra Newcastlesupportrar dör i en bilolycka? frågade ett Sunderlandfan och följde snabbt upp med det garvframkallande svaret:

- Det kunde ha varit fem i bilen!

I morgon (lördag) 13.45 är det dags för säsongens första Tyne-Wear-derby mellan Sunderland och Newcastle.

Jag hade gärna sett fler local lads i de båda lagen. Spelare som är födda och uppvuxna i regionen, som älskar sin egen klubb och hatar den andra lika mycket. Spelare som verkligen vet vad det handlar om.

Newcastlekillen Michael Chopra är en av få från området, och han ser säkert fram emot matchen. Trots att han spelar för Sunderland. Det måste vara en märklig känsla att gå ut och spela derby mot klubben man började spela för som tioåring.

Förväntningarna är stora vad gäller tempo och hårt spel, vilket lätt blir fallet när det är derby och närmare 50 000 vildsinta supportrar manar på. Tyvärr ingen Nicky Butt (avstängd), men väl Alan Smith, Joey Barton, Dickson Etuhu och Grant Leadbitter – spelare som inte håller igen. Varför inte ge Graham Kavanagh lite speltid, Keano?

Det blir ett krig på Stadium of Light på lördag eftermiddag. Uteslut inte att Roy Keane och Big Sam tar till nävarna.

20 spänn på att Alan Smith åker ut.

1 kommentar:

Anonym sa...

Taget!

Bloggtoppen.se