2007-09-22

Grå

Svenska spelare som är extremt gråa finns det gott om. Alla har en koppling till England, även fast vissa inte spelat i PL.


Målvakt: Magnus Hedman, lysande i Coventry, dålig i Celtic, värdelös i Ancona och otroligt pösig med sin kramsnus i Chelsea. Bra jobb dock i TV4.

Vänsterback: Nils-Eric Johansson spåddes en lysande framtid när han var ungdomsproffs i Bayern men man kan väl säga utan att sticka ut hakan allt för mycket att han inte direkt rosat marknaden varken i Tyskland, England eller i Sverige. Långsam, långhårig, avlångt ansikte ger han betyget: En dålig kopia av Tauer.

Mittback: Michael " The Killer " Svensson som skulle lyfta det svenska landslaget fick några oturliga skador och kom aldrig i närheten av den formen han en gång visade i franska Troyes.

Högerback: Smärtar att säga men mannen som alltid gav allt för Bajen valde pengarna i Southhampton istället för att komma tillbaka till Söderstadion. Tappade sin landslagsplats efter en katastrofal match mot Irland. Hade han kommit hem skulle han vara älskad för evigt, nu blir han bara en spelare som försvinner i mängden.

Vänstermittfält: Andreas Johansson är killen som aldrig varit bra, godkänd i Djurgården och riktigt dålig i Wigan. Nu slickar han såren i Ålborg och ska vara deras styrande offensiva kraft. Lycka till Adde, att du har blivit uttagen i landslaget på senare tid är bara pinsamt.

Innermittfält: Taco Anders hade ingen vidare tid i England, beskylldes över att vara för feg i närkamperna och då kommer man inte långt i PL. Hade vissa ljuspunkter men för mesta tiden så var det regn över honom. Kanske därför han valde att flytta hem till Borås.

Innermittfält: Jonny Rödlund var mannen på allas läppar när han flyttade till storklubben Manchester United men han lyckades inte riktigt där kan man väl säga. Har flängt runt halva världen för att försöka bevisa att han är en bra spelare men han har bara visat framfötterna i Enköping i Superettan.

Högermittfält: Kan inte förstå att denna spelare har gjort över hundra landskamper, han är den som gnäller mest i allsvenskan och om någon nuddar honom så faller han som ett korthus. Ett litet plus får han dock och det är bara på grund av att hans bror spelade på Mestalla med en hjärnskakning.

Forward: Rosade marknaden i IFK, några småskavanker i Milan och en av Newcastles sämsta köp genom tiderna. Andreas Andersson, för bra för allsvenskan för dålig för resten av världen.

Forward: Martin Pringle gjorde några mål i Benfica, lyckades dock inte göra detsamma i Charlton. Oskön spelstil som inte uträttade något speciellt för sitt lag. Nu tränare i en annan sport nämligen damfotboll.


Sista spelaren lämnar jag över till er. Gärna en kort anledning varför just den spelaren ska få sista platsen.

10 kommentarer:

öjan sa...

Hur i helvete har du lyckats med konststycket att glömma Tomas Brolin efter hans år i Leeds och Crystal Palace? Bara det faktum att han var manager ihop med Lombardo, munkfrisyrens Gud, under en kort period bör göra honom till lagkaptenen i ditt lag.

S.Sundberg sa...

Du vet att Larrs avgudar VM94-laget. Det är en av anledningarna till att jag inte ens tänker föreslå Joakim Björklund i mittlåset.

Anonym sa...

Öjan: Den siste spelaren är ju eran. Jag har tänkt på både Brolin, Mattias Jonsson, Andreas Jakobsson.

Seb: Björklund är ingen idè att föreslå. Han är en gud :)

Anonym sa...

Jag skulle ju kunna föreslå Jon Jönsson efter hans lilla sejour i Tottenham. Eller till Pangpangbobos stora glädje nominera Jonas Wirmola.

Anonym sa...

Har du tänkt Niclas Alexandersson som högermittfält. Din lille eller förresten store drufs. hur fan tänker du? allsvenskans bästa spelare.

Förhoppningsvis har jag fel och du tänker på någon annan...

Anonym sa...

Nu var vi inne på det partiska igen eller? kan förmodligen vara den gråaste spelaren i evertons historia, efter Leon Osman givetvis.

öjan sa...

Mördar'n är inte grå. Hade han haft normala knän hade han överglänst Mellberg i den svenska backlinjen.

Anders Svensson är verkligen inte grå. En underbar lirare.

Larse sa...

Jävligt ynkligt inlägg, tycker jag. Döma ut svenska stjärnor. Hedman, mördarn, östlund, anders svensson, alex och andreas andersson tycker jag gjort en bra insats för någon eller några av sina proffsklubbar. Man får ju acceptera att det inte är några Brolin, Zlatan, Ljungberg och Henke. Men kul initiativ.

Anonym sa...

Öjan: När du pratar mördar`n pratar du om mig då? :P

Larse: Stjärnor? Alla vet att jag avskyr Anders Svensson som ett exempel? Vad är det som gör han till stjärna? Att han har slagit en underbar frispark som gjorde att man hoppade av gläde ( på den tiden jag kunde hoppa ) ? Salle var bra i en klubb och det är Hammarby, resten har han inte vart bra i. Gjorde några bra landskamper men det har för fan Yksel Osmanovski också gjort.

Kula: Han är nästan gråare än Osman :D

Anonym sa...

Nästan ja men det är i praktiken omöjligt.

Bloggtoppen.se